Összetevők: gabonafélék, hús és az állati eredetű termékek, zsírok és olajok, ásványi anyagok, réz-oxid (CuO), vitaminok A, D3, E. Továbbá tartalmaz antioxidánsokat, tartósítószereket, aromát és színezékeket.
*A kukoricában nincs glutén! A prolamin fehérjecsalád tagjai valóban megtalálhatóak a kukoricában, de nincs benne se glutén, se külön gliadin vagy glutetin. A kukorica glutén elnevezés megtévesztő, eredetileg az állati takarmányozásra szánt kukorica fehérjekeveréket hívják úgy, hogy KUKORICA GLUTÉN.
Analitikus összetevők: Protein 23.0%, Zsír 10.0%, Hamu 8.0%, Rostanyag 3.0%
Vitaminok: Vitamin A (EU 672) 12.500 m.j./kg Vitamin D3 (EU 671) 1.200 m.j./kg Vitamin E (alfatokoferol) 115 mg/kg Fe (vas-szulfát monohidrát E1) 165 mg/kg I (kálium-jodid E2) 0,95 mg/kg Co (kobalt-szulfát heptahidrát E3 0,5 mg/kg Cu (réz-szulfát pentahidrát E4) 22 mg/kg Mn (mangán-oxid E5) 79 mg/kg Zn (cink-oxid E6) 130 mg/kg Se (szelén-szulfát E8) 1,2 mg/kg
Etetés : Az eledelt adagoljuk száraz állapotban, esetleg felöntve langyos vízzel, vagy langyos erőlevessel. Leöntés követően ajánljuk 10 perc után adagolni, miután a szemcsék felszívják magukba a folyadékot. Az állatnak szükséges biztosítani elegendő ivóvizet is.
Tárolás : A Takarmányt tárolja száraz, hideg (18 °C-ig) és szellőző helyen.