Gabonamentes kutyaeledel magas tápértékkel és diétás megelőző tulajdonságokkal. Takarmányozási szakértőkkel együttműködve kidolgozott receptúrájának 80%-a húsból és állati eredetű termékekből áll (őz 40%, marhahús 40%). Ezen kívül friss gyümölcsöt is tartalmaz, valamint 100%-ban természetes funkcionális adalékanyagokat, amelyek a kutya állapotát és egészségét javítják, mint például az új-zélandi kagyló vagy a hínár. Az alacsony feldolgozottságú élelmiszerek a lehető legtöbb vitamint és egyéb biológiailag aktív összetevőt megtartják az alapanyagaiban. Elkészítéséhez értékes húsfajtákat használtak fel:
őz - a vadon élő őz vadon élő növényeken, leveleken, fűben, erdei gyümölcsökön táplálkozik, és egész életüket mozgásban tölti. Az egészséges táplálkozásnak és az aktív életmódnak köszönhetően vörös, alacsony kalóriatartalmú húsuk sovány és jól ellátott vérrel. Kiemelkedően kedvező fehérje- és zsírarányú, emellett gazdag a szervezet számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakban és vasban, amely a hemoglobin egyik összetevője, amely oxigénnel látja el a szervezetet. Ezek a tápanyagok pozitív hatást fejtenek ki többek között: az immunrendszerre, és rákellenes hatásúak. Mivel ezek az állatok csak természetes táplálékot esznek – egészséges húsukban nincs antibiotikum vagy hormon. Ezért az allergiások jól tolerálják. Ráadásul a szarvashús kizárólag környezeti szempontból semleges, fenntartható forrásból származik.
Marhahús – alacsony zsírtartalmú vörös hús, melynek fele egészséges telítetlen zsír. A marhahús egy olyan húsfajta, amely különösen jól megfelel az aktív kutyák igényeinek. Kreatint tartalmaz, amely növeli az edzési kapacitást és gyorsítja az anyagcserét és az edzés utáni regenerációt, valamint linolsavat (CLA), amely segíti a zsírégetést és pozitív hatással van az izmok állapotára. A marhahús alanint biztosít – egy aminosav, amely megvédi az izmokat a károsodástól, ha a szervezet nem biztosít elegendő szénhidrátot, így megakadályozza az izomtömeg elvesztését. Kiválóan felszívódó vas - biztosítja a megfelelő véranyagcserét, foszfor - a csontok és fogak egészségét, cink - a bőr állapotát és a szelént - véd az oxidatív stressz ellen, valamint B-vitamin, A és E.
Nedves táplálék szarvassal és marhahússal:
- 80% hús és állati termékek,
- egyedi tulajdonságokkal rendelkező húsfajták,
- kiváló minőségű fehérje, 90-95%-os emészthetőség
- feldolgozatlan alapanyagokon alapuló recept,
- a készterméket a mikrobiológiai biztonságának és tartósságának biztosításához szükséges minimális mértékben feldolgozzák,
- ásványi anyagok és vitaminok a leginkább emészthető formában,
- értékes természetes étrendi és funkcionális adalékanyagok:
- prebiotikumokat tartalmazó sörélesztő: mannanoligoszacharidok és β-glükánok - immunitást támogató,
- hínár – könnyen emészthető ásványi anyagokat és vitaminokat biztosít,
- Új-zélandi kagyló, glükózamin és kondroitin-szulfát – ápolja az ízületeket és a bőrt,
- lenmag, psyllium (Psyllium), yucca Mojve - elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését és szabályozza a lipid- és szénhidrát-anyagcserét,
- mesterséges aromák, színezékek és ízfokozók nélkül,